Ekologische tuinier-vereniging De Nijvere Pier

Oudere mededelingen en nieuwsberichten

Mei, juni 2021:

  • Maaien (1): boer Dirk is weer aan de slag gegaan op het hooiland, en ook op het voorterrein.  Ben je aanwezig als hij komt maaien, help dan - als het even kan - ook effetjes met harken en kruien, dan is de klus zo geklaard!
  • Maaien (2):alle paden en grasveldjes vragen minstens wekelijks maaien! Mag op eigen initiatief, maar neem vóór de eerste keer dat je gaat maaien alsjeblieft even contact op met het bestuur.


Maart 2021: Resultaat ALV 2021-1

  • Deelname: voorzitter en moderator vanuit AVVN, voltallig bestuur (4x) en kascommissie (2x), 4 andere leden 
  • Besluiten: alle voorstellen zijn aangenomen


Februari 2021: Geen schommel meer...

De schommel is niet meer. Deze was ooit door iemand (die nu geen lid meer is) geschonken maar stond al jaren  - min of meer ongebruikt - op het hooiland. De constructie was niet betrouwbaar meer, dus uit oogpunt van veiligheid is hij gedemonteerd. Het hout zal worden hergebruikt voor boompalen etc.


December 2020: verbreding A27 raakt ook Pier!

Het onzalige besluit van het Ministerie voor Infrastructuur & Waterstaat op 17 november 2020 om - ondanks alle protesten - de A27 ten oosten van Utrecht te gaan verbreden bedreigt ook ons terrein. Uiteraard hebben we ons aangesloten bij het beroep bij de Raad van State tegen het Tracébesluit A27-A12 Ring Utrecht.

Maar ook als burger kun je van je laten horen: Teken ook de petitie