Ekologische tuinier-vereniging De Nijvere Pier

Gezamenlijke activiteiten

Het reguliere onderhoud aan het vele 'algemeen groen' is vanouds een  belangrijke - noodzakelijke - gezamenlijke activiteit op de Nijvere Pier.

Ondanks 'Corona' moet dit doorgang vinden. Gelukkig is dat wel mogelijk, aangezien het immers allemaal buitenwerk betreft.  Maar we doen dat nu wel op een iets andere wijze dan eerder: we werken nu hooguit in koppels, houden de 'anderhalvemeter' aan tijdens werk en pauzes, en eenieder zorgt voor eigen consumpties in plaats van te tappen uit gezamenlijke koffie- of theekannen.


Werkmiddagen

Elke laatste zondag van de maand houden we een gezamenlijke werkmiddag.

Afhankelijk van het seizoen voeren we dan diverse klussen uit, zoals het snoeien van hagen, struiken en fruitbomen, het maken van takkenhopen van snoeihout, het omzetten we de grote composthoop, appels en peren plukken of rapen, nestkastjes schoonmaken en weer ophangen, of onderhoud van het gezamenlijk gereedschap en het schuurtje.

 


Groot onderhoud

Voor groot onderhoud aan bomen of hekwerk kunnen we een beroep doen op onze 'huisbaas' (AVVN/ Gemeente Utrecht).

Voor ander groot werk, zoals maaien van het hooiland, huren we zelf externe hulp in. Soms helpen we  daar aan ook mee: in 2020 hielpen we met het verzamelen van het maaisel als vers voer voor de paarden van maaier!

 

Oogstfeest

In de nazomer houden we doorgaans een oogstfeest.

Dan trakteren we elkaar op allerhande heerlijke hapjes, gemaakt van ieders eigen groente en fruit. We smullen dan van soepen, salades, groenteschotels, jam, chutney en ingemaakte knoppen of vruchten. En niet te vergeten heerlijke hartige en zoete taarten!