Ecologische Tuiniervereniging 

De Nijvere Pier

Een tuin huren:

 

Hoe gaat dat, tuinieren?

Hoe gaat dat, een tuin onderhouden? Misschien heb je al ervaring, misschien trekt het je aan, maar is het nieuw voor je. Waarmee moet je dan rekening houden?  Wat je nodig hebt zijn enthousiasme, inzet en tijd. Ervaring komt wel. Hoeveel tijd een tuin kost, verschilt. Een tuin met vooral bessenstruiken is minder arbeidsintensief dan een groententuin, die grondbewerking, zaaien, wieden en gieten nodig maakt. De ervaring leert dat je mag rekenen  op gemiddeld 8 uur per week voor een tuin van 80m². De maanden april tot augustus zijn toptijd in de tuin en vragen méér uren per week. 

     

Wat zijn de voorwaarden van het lidmaatschap?

·        Het onderhouden van je eigen tuin, zodanig dat deze geen hinder oplevert voor andere tuinen (bijvoorbeeld door schaduw of onkruid). 

·        Een actieve inzet voor de vereniging. Per jaar is het voor elk lid verplicht om minimaal 8 uur (op twee vastgestelde werkmiddagen)  mee te helpen aan het onderhoud van het gemeenschappelijk terrein. Ben je echt verhinderd op deze werkdagen, dan krijg je in overleg met het bestuur individuele werkzaamheden.  De vereniging ontleent haar bestaansrecht immers aan de inzet van leden. Het grote gemeenschappelijke terrein vraagt onderhoud, zoals bomen en hagen snoeien, gereedschap onderhouden. Bestuurswerk binnen en buiten de vereniging zijn onontbeerlijk om een vereniging gezond te houden. 

·        Meerderjarig inwoner zijn van de gemeente Utrecht.

     

Huishoudelijk Reglement
2017-03-27 Huishoudelijk Reglement NP.pdf (122.99KB)
Huishoudelijk Reglement
2017-03-27 Huishoudelijk Reglement NP.pdf (122.99KB)

In het huishoudelijk reglement lees je welke afspraken er verder gelden voor leden van onze vereniging.    


Wat kost het huren van een tuin?

De kosten per jaar bestaan uit lidmaatschap van de vereniging, de tuinhuur en lidmaatschap van de AVVN (inclusief het tijdschrift De Tuinliefhebber).

Voorbeelden: totaalkosten bij benadering (2018) per jaar:     

Tuin van 40 meter2:   € 56,-

Tuin van 80 meter2:   € 90, -

Tuin van 160 meter2:  €160, - 

 

Daarnaast betaal je eenmalig borg, die je na beëindiging van je lidmaatschap kunt terugkrijgen:

borgsom voor de tuin: ongeveer 69, -

borgsom voor de sleutel van het toegangshek: ongeveer € 35, - 


zie ook het HR

       

  


Nieuws

Er zijn momenteel geen berichten.