Ekologische Tuiniervereniging 'De Nijvere Pier'

welkom op onze website

◄◄ HOME


Een tuin huren  

Wat zijn de voorwaarden voor lidmaatschap en tuin huren?

Die zijn vastgelegd in onze Statuten en in de huurovereenkomst met de grondeigenaar (Gemeente Utrecht).

  • Minimaal 16 jaar zijn en woonachtig in de regio Utrecht;
  • De ecologische principes actief in praktijk willen brengen voor het telen van groente, fruit en bloemen (wát precies, dat mag iedereen zelf weten)

In ons Huishoudelijk Reglement staan alle interne afspraken over het gebruik en beheer van ons tuinenpark


Wat kost het?

De contributie wordt berekend op basis van het gehuurde oppervlak. In 2024 rekenen we €1,65 per m². Voor een kleine tuin (40m²) betaal je per jaar dus 66 euro, voor een grote (80m²) 132 euro.   


Wordt er ook een bijdrage verwacht aan het verenigingsleven?

Jaaaa...! Ons terrein vergt veel onderhoud en de vereniging moet natuurlijk ook organisatorisch draaiende worden gehouden. Aangezien we met betrekkelijk weinig mensen zijn moet iedereen een steentje bijdragen.

Dat betekent o.a.:

  • Meedoen met het algemeen onderhoud van het groen en de voorzieningen; elk lid is verplicht mee te doen aan tenminste twee van de maandelijkse werkmiddagen.
  • In principe bereid zijn tot een bijdrage aan het in stand houden -  en laten bloeien - van de vereniging. Eigen initiatief hierin wordt zeer op prijs gesteld! Dat kan van alles zijn, van soep maken voor de werkmiddag of aanbieden om een klus op je te nemen, tot je aanmelden voor een commissie of je t.z.t. kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie.


Wanneer kom ik in aanmerking voor een tuin?

Dat is niet te voorspellen, maar reken op minstens 2 jaar wachten...  Er staan namelijk al ruim 30 mensen op de wachtlijst en het verloop is tamelijk gering.Hoe kom ik op de wachtlijst?

Meld je aan als kandidaat-lid via het formulier onder 'Contact'.

Dat kost momenteel €18,- per jaar.
Kan ik alvast komen kennismaken?

Zéker! Als kandidaat-lid kun je meedoen aan onze  gezamenlijke werkmiddagen (met soep en andere versnaperingen) op elke laatste zondag van de maand. Lijkt dat je wat - alvast kennismaken met leden én lekker buiten de handen uit de mouwen steken - vermeld dat dan bij je aanmelding. We streven er naar elke maand nog een herinnering te sturen over de werkmiddag, maar ook zonder expliciete uitnodiging ben je als kandidaat-lid van harte welkom.